فهرست مطالب

توسعه سازمانی پلیس - سال هشتم شماره 1 (پیاپی 34، فروردین واردیبهشت1390)

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 34، فروردین واردیبهشت1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/02/21
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی محمد احمدوند، شهاب بهجتی، بهامین توفیقی صفحه 11
    مدیریت ارتباط با شهروند، با الهام گرفتن از مدیریت ارتباط با مشتری در بخش خصوصی، وارد ادبیات مدیریت دولتی جدید شده است؛ این نوع مدیریت سعی می کند با در نظر گرفتن شهروندان به عنوان مشتریان سازمان های بخش عمومی، فعالیت های آنان (سازمان های بخش عمومی) را ارتقا بخشد. پلیس راهنمایی و رانندگی یکی از سازمان-هایی است که در صورت ارتقای عملکرد، در افزایش رضایت سطح عمومی جامعه از خدمات دولت نقش مهمی دارد. وضعیت ناگوار تصادف ها در ایران و کشورهای در حال توسعه -چه به لحاظ تعداد و چه به لحاظ شدت- توجه ویژه ای برای تدوین راه کارهای کاهش تصادف ها می طلبد؛ این موضوع، مسئولیت پلیس راهنمایی و رانندگی را بسیار زیاد می کند. در این مقاله با نگاه به رابطه ی شهروندان و پلیس به عنوان یک مبادله ی اجتماعی، چارچوبی برای بخش بندی رانندگان وسایل نقلیه ی موتوری، با مرور ادبیات و مطالعات اسناد مربوط به پلیس راهنمایی و رانندگی ارائه شده است. شاخص های مورد استفاده در ساخت چارچوب پیشنهادی، تعداد و هزینه ی تصادف هاست؛ و پس از تحلیل، راهبرد های لازم در ارتباط با هر خوشه اتخاذ می شود.
    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با شهروند، مدیریت ارتباط با مشتری، تصادف، خوشه بندی
  • حسین رحمان سرشت، محسن ادبی فیروزجایی*، حمیدرضا قاسمی صفحه 31

    فلسفه ی ایجاد سازمان یا واحد سازمانی از دیدگاه بوم شناسی جمعیتی این است که به نیاز ذی نفعان اعم از داخلی یا خارجی پاسخ دهد؛بنابراینچنان چه سازمان یا واحدی نتواند این نیاز را برآورده نماید، از بین می رود و احتمالا سازمان یا واحد جدیدی ایجاد می شود. در پژوهش گاه الف، به علت وجود واحدهایی که نیاز ذی نفعان (اعم از داخلی و خارجی) را برنمی آورند و یا به علت عدم وجود ترکیب بهینه ی واحدها، علاوه بر افزایش هزینه (نیروهای کار اضافی، فضا و تجهیزات)، به دلیل وجود موازی کاری، طولانی شدن فرایند انجام دادن کارها و کاهش اثربخشی و کارایی مشهود بود. در این مقاله، نگارندگان، با استفاده از روش تحقیق پیمایشی (نمونه ی بیست و هفت نفره از پژوهش گاه و معاونت های ذی نفع)، در خصوص تعیین موقعیت واحدهای سازمانی در پژوهش گاه الف از طریق الگوی جنرال الکتریک بازبینی شده، یک ابزار تصمیم سازی در اختیار مدیر ارشد سازمان قرار داده، سرانجام پیشنهادهایی را برای بهبود هم افزایی واحدها ارائه نمودند؛ این کار موجب حذف واحد اداری و مالی، و نیز ادغام برخی از واحدها شد.

    کلیدواژگان: سازمان خدماتی، الگوی جنرال الکتریک، جذابیت، توانمندی
  • روح الله لشنی پارسا، حمیدرضا حاتمی صفحه 57
    فن تحلیل محتوا کاربردهای فراوانی در بحث امنیت دارد؛ از جمله ی مهم ترین کاربردهای آن می توان به تحلیل محتوایسخنان مقام معظم رهبری و سایر سران ارشد نظام در خصوص بحث امنیت و نیروی انتظامی، تعیین نوع نگرش و میزان رضایت آن ها از نیروی انتظامی، تحلیل محتوای پیام های خبری رسانه های بیگانه به منظور مقابله با تهدیدات جنگ نرم، تحلیل محتوای نشریات نیروی انتظامی به منظوربررسی و شناخت روند انتشار مطالب امنیتی در این نشریات و...، اشاره کرد. تحلیل محتوا عبارت است از آزمون نظام مند و تکرارپذیر نمادهای ارتباطی که طی آن، ارزش های عددی و معنایی بر اساس قوانین معتبر اندازه گیری و به متن نسبت داده می شود؛ سپس با استفاده از روش های آماری، روابط بین آن ارزش ها، تحلیل می شود. مهم ترین اهداف این روش عبارتند از توصیف ارتباطات؛ و استنتاج از زمینه ی تولید و مصرف ارتباطات.این فن دارای دو نوع کلی کمی و کیفی است که هر یک از این انواع نیز خود به بخش های مختلفی تقسیم می شوند(تحلیل ارزش یابی، تحلیل احتمال وقوع). مراحل مختلف تحلیل محتوا به اختصار عبارتند از: 1- تحدید موضوع؛ 2- تعیین جامعه ی مورد مطالعه؛3- مشاهده ی آزاد؛ 4- نهایی کردن فرضیه ها و تبدیل آن ها به واحدها و مقوله ها.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، امنیت، تحقیق کمی، تحقیق کیفی
  • حسین رشیدی راد صفحه 73
    اگر به پلیس به عنوان یک سازمان صرف نگاه شود کارکنان، امنیت را مانند کالایی خواهند دانست که در قبال تولید آن نیز باید از دولت حقوق دریافت نمایند؛ در نتیجه همیشه بین تولید و دریافت خود مقایسه ای انجام داده، به اندازه ی دریافت نیز تولید می کنند. اما چنان چه نگرش نهادی جایگزین نگرش سازمانی شود، امنیت به عنوان نیاز اولیه ی بشری تلقی خواهد شد که بهایی برای آن وجود ندارد. در آن صورت، ایجاد امنیت، خود به عنوان ارزشی انسانی موجب افتخار کارکنان پلیس می شود. امنیت تبدیل به فرایندی می شود که با همکاری مردم و پلیس تامین می شود. در این مقاله به شیوه ی اسنادی و با روش کتابخانه ای با توجه به فلسفه ی وجودی پلیس و ماموریت ذاتی آن -یعنی حفظ نظم و امنیت در جامعه-، با توجه به نظریات موجود و آیات قرآنی، اثرهای نگرش نهادی به پلیس مورد بررسی قرار می گیرد. در پایان، مزایای نگرش نهادی به پلیس و تاثیر آن در برقراری بیشتر نظم و امنیت در سطح جامعه بیان می شود.
    کلیدواژگان: سازمان، نهاد، نهاد اجتماعی، سازمان اجتماعی
  • مجید مقدمی، علی حمیدی زاده، سید محمدحسین چاوشی صفحه 89
    عملکردسازمانیبرجستهازطریقتلاش هایکارکنانمعمولیحاصلنمی شود. از دلایلیکهباعثموفقیتسازمان هایبزرگ می شودوجود کارکنانیاست کهفراترازوظایفرسمیخودتلاشمی نمایند.به عبارت دیگر این گونه سازمان ها دارای کارکنانی هستند که رفتارهای شهروندی سازمانی را از خود بروز می دهند. تحقیقات نشان داده که بین هوش عاطفی مدیران و رفتار شهروندی سازمانی کارکنان، ارتباط مثبتی وجود دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین هوش عاطفی مدیران و رفتار شهروندی سازمانی صورت گرفته است. داده های مورد نیاز برای تحلیل این ادعا با استفاده از پرسش نامه های قابلیت های عاطفی گولمن و رفتار شهروندی سازمانی از جامعه ی آماری پژوهش جمع آوری گردید. تحلیل اطلاعات با استفاده از ضریب همبستگی اسپیرمن حاکی از این است که رابطه ی بین هوش عاطفی مدیران و رفتار شهروندی سازمانی کارکنان معنادار است. علاوه بر آن تمامی مؤلفه های هوش عاطفی با رفتار شهروندی سازمانی رابطه ی معناداری دارند. هم چنین تحلیل رگرسیون چندگانه بیان گر این است که از میان مؤلفه های هوش عاطفی مدیران، مدیریت روابط و آگاهی اجتماعی، بیشترین تاثیر را در رفتار شهروندی سازمانی کارکنان دارند. از این رو پیشنهاد می شود پژوهش حاضر در سازمان پلیس و به خصوص دانشگاه علوم انتظامی اجرا شده، در صورت تکرار نتایج به منظور ارتقای رفتار شهروندی سازمانی کارکنان پلیس از مدیران و فرماندهانی با قابلیت های هوش عاطفی و سبک رهبری تحول آفرین استفاده گردد.
    کلیدواژگان: هوش عاطفی، خودآگاهی، خودمدیریتی، آگاهی اجتماعی، مدیریت روابط، رفتار شهروندی سازمانی
  • غلام رضا بردبار، امیررضا کنجکاو منفرد صفحه 121
    امروزه در دنیای کسب و کار، هوش عاطفی به عنوان ابزاری برای سنجش موفقیت سازمان و کارکنان معرفی می شود. بر این اساس بازدهی سرمایه ی حاصل از به کارگیری این ابزار سنجش به منظور بهره برداری مناسب، مورد بررسی قرار می گیرد. در همین رابطه، صاحب نظران و محققان تلاش می کنند تا اثرات مثبت هوش عاطفیرا بر بهبود بهره وری و عملکرد کارکنان در مدیریت فرایند کسب و کار بررسی، و سپس راهبرد منابع انسانی مؤثری را به منظور رویارویی با تغییرات سازمانی، طراحی و پیاده سازی نمایند. در چنین فرایندی سازمان می تواند تغییرات را با سهولت بیش تر و در شرایط مناسب تر اعمال کرده، از این طریق فرهنگ سازمانی را سازش پذیرتر نماید. بنابراین هدف اصلی این مقاله بررسی کاربردهای هوش عاطفی در رابطه با رویه های مدیریت منابع انسانی به منظور تدوین راهبردهای لازم و هم چنین بررسی چگونگی تاثیر هوش عاطفی بر عملکرد و سودآوری سازمان است. به منظور رسیدن به اهداف مذکور، از روش تحقیق توصیفی– تحلیلی و برای جمع آوریداده ها از روشکتابخانه ای استفاده شده است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که تشخیص، کاربرد و آموزش مهارت های مرتبط با هوش عاطفی ابزاری است که نه تنها برای ارتقای تیم های مختلف در سازمان، بلکه برای پرورش کارکنان نیز مفید و اجتناب ناپذیر است؛ زیرا ارتباطات و تعاملات انسانی روزانه، با همکاران و مدیران، مستلزم استفاده از هوش عاطفی است.
    کلیدواژگان: مدیریت تغییرات، هوش عاطفی، مدیریت منابع انسانی
  • سرینی واس آر. کاندولا ترجمه: غلام جاپلقیان صفحه 147
    اگر فعالیتی سنجش پذیر نباشد غیر قابل مدیریت است. اصولا از فعالیتی که غیر قابل مدیریت باشد مفهومی متصور نیست. مدیریت انسانی به ویژه مدیریت عملکرد را نمی توان به حال خود رها کرد که مدیریت شود. در اصل هر کارکردی از جمله مدیریت عملکرد، باید تابع چشم انداز، ماموریت و اهداف سازمان باشد. پذیرش فلسفه ی سنجش نه تنها برای اثر بخشی راهبرد مدیریت عملکرد، بلکه برای ماندگاری اش نیز ضروری است. اگر ثابت شود کارکردی قطعا به کسب و کار کمک نمی کند، هیچ گونه پشتیبانی بودجه ای نخواهد داشت و از چنین کارکردی قدر دانی نخواهد شد. مدیریت عملکرد سنجش بنیان علمی و عینی، عملکرد کارکنان و سازمان را افزایش خواهد داد. راهبرد مدیریت عملکرد سنجش بنیان، رویکردی کلی گرا است که سازمان را هدایت می کند تا پیشرفت هایی را که در ابعاد مختلف اثر بخشی سازمانی انجام شده است ارزیابی کند. این فرایند، مطلوب ترین روش انجام فعالیت را پیشنهاد می کند. این راهبرد از دو مداخله تشکیل شده است؛ مداخله ی اول پرورش مدیریت عملکرد سنجش بنیان و مداخله ی دوم، سرمایه گذاری در مدیریت سنجش برای نهادینه سازی مدیریت عملکرد است. هر مداخله نیز از ده پیش ران تشکیل شده است.
    کلیدواژگان: سنجش، سنجش یادگیری بنیان، سنجش رضایت فردبنیان، سنجش نتیجه بنیان، سنجش فرایندبنیان، سنجش نوآوری بنیان، سنجش تیم بنیان، سنجش رضایت مشتری بنیان
|
  • Ali Mohammad Ahmadvand, Shahab Behjaty, Behameen Tofighi Page 11
    Citizenship relationship management has inspired by customer relationship management in private sector has entered in public litrature management. Considering citizenships as public sector organizations clients, such management attemps to improve public sector organization activities. Trafic police is one of the organizations that have an important role in improvement of people satisfaction from public services when performance is improved. Dreadful condition of accidents in Iran and developing countries, in number and severity, required a particular attention to formulate framework to mitigate the road accidents. This question increases the responsibility of traffic police. In this article looking at police and citizenship relationship as a social exchange, related documents and literatures reviewed and a framework for vehicle drivers compartmentalization introduced. Criteria used in construction of suggested framework were quantity and cost of accidents. After analysis, necessary strategies for each cluster are given.
  • Hussain Rahman Seresht, Mohsen Adabi Firozjani, Hamid Reza Ghasemi Page 31

    The philosophy of organization or organization unit establishment from demography ecology is to respond to internal and external stakeholders; therefore the organization or the unit that can not meet this need will collapse and probably new organization or unit will be established. In research center ‘A ‘due to existence of units that can not meet the need of internal and external stakeholders or due to inappropriate composition of these units, in addition to cost increase (surplus equipments, place and work forces), parallel working, lengthing process of doing works and decrease of effectiveness and efficiency are evident. In this article the author using metrical research method (27 individuals from interested departments and workshop), the position of organization unit in research center ‘A ‘ were reviewed using general electric model which provides organization top managers with a decision making tool. Finally some suggestions to improve the units’ synergy were provided. This action resulted in ommission of financial and administration units and merging some other units.

  • Rohollah Lasheni Parsa, Hamid Reza Hatami Page 57
    Content analysis method has many applications in security debates; among the most significant of its applications are content analysis of leadership speeches and other high officials in relation to security debates and police forces, determination of type of attitude and level of satisfaction from police forces, foreign medias news content analysis to encounter soft war threats, police forces periodicals content analysis to investigate and understand security issues publication process in these periodicals and etc. Content analysis includes repeatable and systematic test of relational symbols within which conceptual and quantitative values based on measurement valid principles attributed to text, then using statistical methods the relation between those values are analyzed. The most important purposes of this method include communications description and inferences from communication consumption and introduction domain. This method is consisted of two general type of qualitative and quantitative which each one subdivides to different parts (evaluation analysis, occurrence probability analysis). Different stages of content analysis in summary includes: 1- subject circumscription; 2- case study population determination; 3- free observation; 4- finalizating hypotheses and converting them to units and category.
  • Hussain Rashidy Rad Page 73
    If police is considered as a mere organization, personell will consider security as a product that in exchange for its production they should receive salary from government; therefore they will always do a comparison between what they produce and what they receive in exchange and try to produce it to that extent. In case instituitional attitude functions replace organizational attitude, security will be considered as human primary need that no price will be equal to it. So security establishment as a human value will be an honor to police. Security will be transformed to a process that will be provided by cooperation between police and people. In this article the documentary and library method is used. Considering police existence philosophy and its intrinsic mission namely maintainance of security and order in society and in the light of quranic verses and present theories, the impacts of instituitional attitude to police are reviewed. Finally the benefits of instituitional attitude to police and its impact on maintainance of more security and order at social level is explained.
  • Majid Moghadasi., Ali Hamidi Zadeh, Said Mohammad Hossain Chavoshi Page 89
    Salient organizational performance is not the results of ordinary personnel attempts. of reasons resulted in great organizations success is the existence of personnel who attempt beyond formal duties. In other word these organizations possess personnel who manifest organizational citizenshipship behaviors. Researches indicate that there is a positive relation between managers’ emotional intelligence and personnel organizational citizenshipship behavior. Present research has been done to study the relationship between managers’ emotional intelligence and organizational citizenship behavior. Analyzing this claim the required data has been collected from research statistical population using goleman emotional abilities questionnaire and organizational citizenshipship behavior. Data analysis using Spearman Correlation Coefficients indicates that there is a meanigful relationship between managers’ emotional intelligence and organizational citizenship behavior. Moreover there is a meaningful relationship between all emotional intelligence factors and organizational citizenship behavior. Furtheremore multiple regression analysis indicates that of managers’ emotional intelligence factors, social awareness and relationship management has the most influence on personnel organizational citizenship behavior. Therefore the administration of this research in police organization particulary in police science academy is suggested. In case the results repeated, for promoting police personnel organizational citizenship behavior, managers and commanders with transformational leadership style and emotional intelligence abilities to be used.
  • Gholam Reza Bordbar, Amir Reza Konjkav Page 121
    Today in business world, emotional intelligence is introduced as a tool to measure organization and staff success. Because application of this measurement tool has capital gains, its appropriate use is studied. In this regard, experts and researchers have attempted to study the positive effects of emotional intelligence on productivity and staff performance in managing business process and to deal with organizational changes, an effective human resource strategy was planned and applied. In such process, organization can enact changes easier and in a more appropriate condition and organization culture becomes more adaptable. The main objectives of this article is to study the application of emotional intelligence in relation to human resource management procedures to formulate the nessasary strategies and how intelligence has effects on performance and usefulness of organization are studied. Achieving the fore-mentioned purposes the analytical and descriptive and library methods are used for data collection. The results of this study indicate that skills related to recognition, application and teaching of emotional intelligence are tools that used not only for promotion of different teams in organization but it is also usefull and inevitible for staff education because communication and daily human interaction with colleagues and managers involve using emotional intelligence.
  • Srinivas R. Kandula Page 147
    Unless an activity is measurable, it is not manageable. No meaning can ever be achieved with activity that is not manageable. Human management, especially performance management cannot be left to be manage under it’s own philosophy. It is fundamental for any function that includes performance management that it must be subordinate to the organizational vision, mission and objectives. Adaption of measurement philosophy is imperative not only for effectiveness of performance management as a strategy but also for it’s survival. Unless, a function proves beyond doubt the kind of contribution it makes to the business, no budgetary support and appreciation to such function can be expected. Objective and scientific measurement based performance management enhances the performance of employees and organizations. Strategy of measurement based performance management is a holistic approach that guides organization in assessing the progress made on several dimensions of organizational effectiveness. This process suggests the most optimal ways of performing an activity. This strategy consists of two interventions: first, nurturing measurement based performance management and second, capitalizing on measurement management in institutionalization of performance management. Each intervention is of ten drivers.